Klassiekweb | Help

Klassieke muziek & Lifestyle

Vind concerten bij u in de buurt

Op alle pagina’s van Klassiekweb is de agenda zichtbaar met daarin alle concerten. U kunt door vooraf een plaats te selecteren gemakkelijk de concerten vinden bij u in de buurt. U kunt elk concert op uw persoonlijke verlanglijstje zetten door eenvoudig op het hartje klikken. Zo kunt u via uw bureaublad gemakkelijk concerten terugvinden en snel tickets boeken.

Vind informatie over ensembles en musici

Ieder ensemble heeft een eigen profielpagina waarop alle relevante informatie staat. U kunt snel zien wat voor ensemble het is, wie de betrokken musici zijn, wanneer de concerten zijn en wat er over de uitgevoerde concerten wordt gezegd. Ook vindt u verwijzingen naar websites van het ensemble.

Koop online tickets met ideal zonder extra kosten

U kunt direct zien of er tickets beschikbaar zijn via Klassiekweb voor een concert. Wanneer u het concert selecteert waarvoor tickets beschikbaar zijn krijgt u een bestelformulier te zien. Als u het gewenste aantal van de gewenste tickets heeft geselecteerd klikt u op de knop betalen met iDeal en controleert u uw gegevens. Vervolgens wordt u doorverwezen naar het iDeal betalingssysteem. De kosten voor de iDeal betaling zijn verwerkt in de ticketprijs, dus u hoeft geen extra administratiekosten te betalen, zoals het geval is bij andere ticketservices.

Geef uw mening over concerten

Heeft u een concert bezocht dat vermeld staat op klassiekweb dan is het leuk voor de organisatie en medeconcertbezoekers om uw persoonlijke mening geven over het concert. U kunt ook bezochte concerten gemakkelijk terugvinden via uw bureaublad.

Blijf op de hoogte van uw favoriete ensembles en musici

Wilt u al het nieuws omtrent uw favoriete ensembles en musici volgen, wordt dan een fan door op het sterretje te klikken. Het ensemble of de musicus wordt dan automatisch toegevoegd aan uw bureaublad zodat u niets meer hoeft te missen.

Verbind klassiekweb met uw Facebook account

Om het u gemakkelijker te maken kunt u ook met uw Facebook account inloggen op Klassiekweb. Dat heeft allerlei voordelen, u kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een Facebook vriend tippen over een concert op Klassiekweb en uw mening over een concert aan uw Facebook Live-overzicht toevoegen.

Klassieke muziek & Lifestyle

Promoot uw ensemble en uw concerten

Als u (met uw ensemble) actief bent op het internet heeft u waarschijnlijk een website waarop u uw concertaankondigingen doet. Verder promoot u uw concerten via posters, flyers en emails met een verwijzing naar uw website. Klassiekweb is een handig instrument om uw ensemble en uw concerten nog beter te  promoten. Klassiekweb versterkt de aloude mond-tot-mond reclame met behulp van sociale netwerken om de bekendheid van uw ensemble en uw concerten te vergroten. Zo kunt u snel en goedkoop een groot aantal mensen bereiken. Dat principe is algemeen bekend als virale marketing.

Verkoop tickets online via iDeal

U weet waarschijnlijk uit eigen ervaring dat de voorverkoop van concertkaarten een enorme administratie met zich mee brengt. Muziekorganisaties drijven veelal op vrijwilligers die die administratieve taken moeten uitvoeren naast hun dagelijkse werkzaamheden en daarvoor vaak maar beperkt de tijd hebben. Met de Klassiekweb Ticketservice behoort die administratieve rompslomp definitief tot het verleden. U hoeft alleen maar tickets toe te voegen aan uw concerten en de voorverkoop kan van start. Vervolgens kunt u vlak voor het concert de bestellijst uitprinten en het geld voor de tickets met één druk op de knop innen. U krijgt één overzichtelijke factuur van Klassiekweb. Meer info…

Uw eigen fanclub

Een fanclub, hoezo? Ook voor ensembles en individuele musici is het van belang om te weten wie uw publiek is. Met de Klassiekweb fanclubs haalt u uw publiek uit de anonimiteit en vergoot u uw netwerk. Ook weet u waar uw concertaankondigingen in ieder geval terecht komen.

Ontvang feedback van concertbezoekers

Misschien heeft u op uw eigen website een gastenboek. Over het algemeen bestaan zo’n gastenboek uit een lange lijst met feedback op allerlei verschillende onderwerpen. U kunt de feedback mogenlijkheid van Klassiekweb beschouwen als een slim gastenboek. De reacties worden per concert verzameld, maar kunnen ook als lijst worden toegevoegd aan uw account. Als reacties van Facebook gebruikers bijvoorbeeld ook toegevoegd worden aan hun Facebook Live-overzicht, kunnen ook mensen die niet naar uw concert geweest zijn lezen hoe het was.